5 Curiositats del teatre més interessants

El teatre és un espai que permet als assistents a gaudir com mai. És un lloc on podem escapar de les realitats de la nostra vida quotidiana i tenir noves experiències positives.

No obstant això, encara que a molts els agrada el teatre, pocs saben de les curiositats del teatre, que són ideals de conèixer si has assistit o assistiràs, ja que et brinda una perspectiva més fascinant d’aquest.

 

Per què el teló és vermell?

És comú que en tots els teatres del món, o en la gran majoria, el teló de l’escenari sigui de color, però que sigui vermell no és per casualitat.

S’ha indicat que el vermell és fàcil per a deixar de percebre quan hi ha poca llum en un espai com  és el teatre, cosa que significa que una vegada comença una obra o escena, és més fàcil com a espectador concentrar-se en la mateixa quan el teló es tanca.

 

El groc és de mala sort

En totes les àrees de l’entreteniment existeixen supersticions interessants, i el teatre no és l’excepció, on el color groc gairebé no s’utilitza.

La raó té a veure amb Molieré, un dramaturg francès que l’any 1673 interpretava la seva obra amb vestuari groc, anomenada com ‘El Malalt Imaginari’, en un punt va haver de deixar a mig fer perquè va sofrir una forta tos per la qual va haver d’anar-se a la seva casa, no va tornar, ja que va morir per la tos que era causada per tuberculosi.

5 Curiositats del teatre més interessants

Des de 15 minuts fins a 8 hores

En el teatre existeixen obres que es cataloguen dins del microteatre, precisament per la seva curta duració, com de 15 minuts per exemple.

Si bé les obres de teatre normals poden durar d’1 a 2 hores, existeixen algunes que arriben a tenir una durada de 8 hores i més, tot depèn de l’obra i com s’hagi muntat, sent interessant que vagi de minuts a moltes hores.

 

Sort de manera particular

Una de les frases que s’utilitza per a desitjar sort en el món teatre és ‘trenca’t un cama’, però una altra més utilitzada és ‘molta merda’.

També us pot interessar Obras de teatro infantil