Per què el teatre està representat per dues màscares?

El teatre és sens dubte una de les millors maneres de gaudir d’una representació en directe, per això molts prenen la decisió d’anar almenys una vegada cada cop, per aconseguir una grata experiència.

Per descomptat que hi ha diversos elements que componen la màgia de les obres que es gaudiran, com els actors, la decoració, el vestuari, la il·luminació, el so, entre un altre aspecte que simbolitzen el mateix teatre.

I és que, a més del teló vermell, altres elements que fan al·lusió al teatre, són les màscares que es veuen en la gran majoria, però per què solen estar presents les màscares? Quin és el seu origen i per què es fan servir?

 

Què representen les màscares del teatre?

És curiós que una de les màscares del teatre estigui somrient i l’altra té una expressió contrària, que és de plor, cosa que resumeix aquelles experiències que es poden viure al teatre.

Les mateixes són representatives de la comèdia, el drama i la tragèdia, i tenen nom, sent la màscara alegre anomenada com Talia, i la màscara de plor denominada com Melpómene.

5 Curiositats del teatre més interessants

Origen grec de les màscares del teatre

Talia i Melpòmene són dues de les nou Muses de la mitologia grega, que inspiren les arts en general.

Talia la Musa de la comèdia, encarregada d’animar tota mena d’esdeveniments, principalment banquets, acompanyant-los de música i cants.

Mentre que Melpómene té una història més curiosa, ja que narra la mitologia grega que, era una dona que ho tenia pràcticament tot, és a dir, bellesa, poder, riquesa, fins i tot els homes que desitgés.

No obstant, i malgrat tot això, Melpómene no era realment feliç, per la qual cosa es diu que era el símbol del drama de la vida, i per tant, sempre se’l veia deambulant en solitud i amb molta tristesa.

 

Assisteix al nostre teatre!

Si voleu gaudir del teatre més enllà de les màscares, podeu veure la nostra programació, per escollir l’obra que més us agradi i viure una experiència única a Barcelona.